MILJØ

Her finner du informasjon om Miljø

Vi tenker alltid miljø!

Når vi skulle kjøpe oss en multifunksjonsmaskin var en av kriteriene våre å velge en leverandør med fokus på miljø. Vi landet på en Wille maskin. Wille-maskinene er utstyrt med den nye, mer effektive Kohler KDI 100 kW-motoren (EU Off Road trinn 4). Automatic Eco Drive (AED) reduserer turtallet i overføringshastighet og sparer drivstoff og senker utslippssystemet med 25 %.

Miljøvennlig motor

Kohler KDI 100 kW-motoren oppfyller de nyeste utslippsstandardene, som sammen med et mer avansert hydraulikksystem som gir høyere bruksforhold, gjør maskinen mer miljøvennlig og økonomisk.

AED

Automatic Eco Drive justerer motorens turtall automatisk til området med det beste nytteforholdet og reduserer dermed drivstofforbruk og utslipp samt støy når det ikke er behov for høy rotasjon for å reise mellom steder eller arbeid.

Miljødiesel

Vi bruker selvsagt også miljødiesel så sant dette er mulig.

Asfalt

Norge er verdensledende når det kommer til klimakutt for asfalt og vi i Asfaltteknikk vil gjøre vårt for å bidra til utviklingen mot en klimanøytral asfaltbransje.

Når vi skal handle asfalt så velger vi miljøprodukter. Selv om asfalten vi kjøper går under navnet grønn asfalt, så er asfalten visuelt like svart som tidligere, det er produksjonsmetoden og innholdet som er grønnere. Gjenvinning av asfalt gjør at det ikke lenger blir et avfallsproblem. Et av oljeproduktene som egner seg aller best for gjenvinning er bitumen. Når asfalt gjenvinnes reduseres behovet for å sprenge ut ny stein og pumpe opp mer olje. I tillegg er bitumen som blir produsert av stadig lavere kvalitet i og med at det stadig blir mer effektiv raffinering, noe som fører til nok en god grunn for gjenbruk av asfalt og bitumen.

Reparasjon av asfaltdekke

Noe vi i Asfaltteknikk satser mye på er fuging, forsegling og reparasjon av asfaltdekke.

Vanlig prosedyre for å reparere slaghull, er gjerne ved å bruke kaldasfalt. Problemet er at det tar lang tid før reparasjonen blir hard, massen forsvinner og ny reparasjon må til. Vi sparer miljøet med en løsning som blir hard innen ett døgn og er permanent. Dette produktet kalles Wetrep og oppnår altså samme styrke som en varmblandet asfalt innen ett døgn.

Bruk av emulsjon

Emulsjon brukes til forsegling av asfalt og betong. Det kan fort oppstå sprekker og krakelering i et gammelt asfaltdekke. Dette kan forebygges med emulsjonsforseglinger og forlenge levetiden med opptil 10 år. Kostnadsbesparende og bra for miljøet.

På lavtrafikkerte dekker, som for eksempel parkeringsplasser, gangveier eller flyplasser, er det sol, vind og vann som gjør at bindemiddelet oksiderer og blir hardt og sprøtt. Uten forebyggende vedlikehold vil asfaltdekket sakte men sikkert smuldre opp. Ved å tilføre nytt bitumen ned i dekket kan reasfaltering utsettes med opptil 10 år.

Her bruker vi en elastisk emulsjon for forsegling av krakelert asfalt, skjøter og ville sprekker. Emulsjonen inneholder 65 % polymermodifisert bitumen. Viskositeten er justert slik at produktet kan trekke ned i sprekkene og gi en effektiv forsegling mot vanninntrengning. Sammensetningen sikrer god holdbarhet av emulsjonen.

De elastiske egenskapene til det modifiserte bitumenet gjør at forseglingen absorberer bevegelser rundt sprekken uten å skape noen nye sprekker.

Emulsjonen kan også brukes til tetting av mindre krakelerte områder.

Med andre ord

Vårt mål er å tilby miljøasfalt, men også tilby reparasjoner av asfaltdekke for å spare miljøet og sørge for kostnadbesparende tiltak.